Ekşi Hamurlu Karnabahar Turşusu Nasıl Kurulur

Alichef'sAlichef’s
Turşu severlerin mutlaka denemesi gereken lezzetli tariflerden
Tarif Defterine Ekle

TARİFLE İLGİLİ ÖZEL NOTLARIM

Hazırlama Süresi 25 dk
Toplam Süre 25 dk
Porsiyon 4 Kişilik

Malzemeler
  

Şefin Püf Noktaları

  • Öncelikle turşuyu koyacağınız kavanozun sterilizasyonu çok önemli. Ben genelde kaynar suya batırıp çıkarttıktan sonra fırında yüksek ısıda kurutuyorum.
  • Turşu yapmanın en önemli noktalarından biri de dizilişi.
  • Diziliş ne kadar birbirine yakın ve güzel dizilirse hem görüntü olarak hem de tat olarak etkileyici oluyor.
  • Turşunun içine bir iki diş sarımsak da, oldum olası çok iyi gidiyor.
  • En altına mayalansın diye 6 tane nohut veya bir kaç parça keçiboynuzu kırıp ekliyorum.

Nasıl yapılır
 

  • 50 gr un ve 50 ml suyu karıştırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 3 gün ekşimeye bırakın. 3 gün sonra 1 kg karnabaharı çiçeklerine ayırın. Tencerede ortaları biraz sert kalacak şekilde 7-8 dakika haşlayın. Ardından soğumaları için kenara alın. 1 tatlı kaşığı hardal tohumunu havanda iyice döverek ezin. 1 litre suya 2,5 çorba kaşığı kaya tuzunu ekleyip iyice çözülene kadar karıştırın. Ardından suya ezdiğiniz hardal tohumlarını ve ekşi hamuru koyup karıştırın. Kavanoza karnabaharları ve su karışımını koyup ağzını kapatın. 3 gün aynı yerde dursun. Ardından 3 günde 1 kavanozu çevirip her tarafının hamurlu suya değmesini sağlayın. 2. Haftanın sonunda kavanozu ışık ve ısıya maruz kalmayacağı kiler gibi bir yere kaldırın. 3. Haftada turşunuz yemeye hazır.

Faydaları, Neye İYİ GELİR

karnabahar; C vitamini, K vitamini ve folik asit açısından zengin kış sebzeleri arasında yer alıyor. Farklı renkleri de bulunan karnabahar, bağırsak sağlığına iyi geliyor ve kan şekeri kontrolünün sağlanmasına katkıda buluyor.

YORUM YAZ

Tarif Puanı




Lütfen yorumunuzu yazın!
Buraya adınızı yazın

Alichef's
Alichef's
Ali Can Kahyaoğlu. Aile ve Arkadaşlarım Ali diye hitap ederler bana. 1991 Sakarya Doğumluyum. 4 yılı aşkın bir süredir Antalya’nın en sakin, en güzel, mavi ile bir arada olan Kekova Üçağız bölgesinde yaşıyorum. Gastronomi sektöründe yer almaktayım. Çocukluğumun yazlarının geçtiği, hayalini kurduğum yerde 2018 yılında Boynuz Ağacı adını verdiğim butik kafemi açtım. Onun dışında kariyerime çeşitli bilgiler katmak amacıyla İstanbul’da çeşitli eğitimlere katılıyorum, bir yandan da yazılar yazıyorum. İlk kitabımı Okan Üniversitesinde Gastronomi Anabilim dalında yüksek lisans yaparken kendi memleketimin topraklarından bir şeyler yapmak istediğimden “Sakarya Yemek Kültürünün İncelenmesi ve Yemek Tariflerinin Tespiti Üzerine Araştırma” isimli tez çalışmamı Gece Kitaplığı yayınevi ışığında çıkarmış bulundum. 2014’te Chef’s Culinary Academy’de profesyonel aşçılık eğitimi aldığım zamanlarda aklımda yer edinen keçiboynuzu hakkında bu yıl içerisinde Gece Kitaplığı ile beraber Türk Mutfağında Keçiboynuzundan Üretilen Gıdalar isimli kitabımı siz okur severler için yayınladım.

Benzer Tarifler