Maş Fasulyesi Mantısı

Alichef'sAlichef’s
İçerdiği izolösin, lösin ve valin ile maş fasulyesi bir numaralı protein kaynağı…Kötü kolesterolü azaltan, kalp krizi, felç gibi riskleri azaltarak kalp sağlığını koruyan, besin değeri oldukça yüksek olan ‘’maş fasulyesi’’ düşük glisemik indeksli gıdalar arasında yer alan, Tip-2 diyabet hastalarının kan şekeri seviyesini dengeleyen sebze ile oldukça lezzetli bir mantı tarifi hazırladım…
Tarif Defterine Ekle

TARİFLE İLGİLİ ÖZEL NOTLARIM

Hazırlama Süresi 30 dk
Pişirme Süresi 1 sa
Toplam Süre 1 sa 30 dk
Porsiyon 3 kişilik

Malzemeler
  

Yoğurt sos:

Nasıl yapılır
 

  • Öncelikle bir gece öncesinden ısladığınız maş fasulyelerini uygun bir tencereye alıp ve üzerine su ve tuz ekleyerek haşlayın.
  • Bu aşamada maş fasulyelerini çok fazla haşlamamalısınız. Biraz diri kalacak şekilde 25-30 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Fasulyeler haşlanırken bir yandan da kıymalı sosun hazırlığına geçin.
  • Soğan, sarımsak ve domatesleri doğrayın. Sos tencerenize zeytinyağı ve bir yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Kıymanızı içine aktararak rengi dönene kadar kavurun.
  • Doğramış olduğunuz sarımsak, soğan ve domatesi de ekleyerek biraz daha kavurun.
  • Salçaları ve baharatları da ilave ettikten sonra sosunuz özleşene kadar pişirin. Bir kabın içerisinde süzme yoğurt ve rendelemiş olduğunuz sarımsağı çırparak yoğurt sosunuzu hazır hale getirin.
  • Servis tabağınıza pişen maş fasulyeleri aktarın. Üzerine yoğurtlu sostan gezdirin, daha sonra kıymalı harcınızı aktarın.
  • Çekilmiş ceviz, ince kıyılmış maydanoz ile beraber süsleyerek maş fasulyesi mantınızı hazır hale getirin.

YORUM YAZ

Tarif Puanı




Lütfen yorumunuzu yazın!
Buraya adınızı yazın

Alichef's
Alichef's
Ali Can Kahyaoğlu. Aile ve Arkadaşlarım Ali diye hitap ederler bana. 1991 Sakarya Doğumluyum. 4 yılı aşkın bir süredir Antalya’nın en sakin, en güzel, mavi ile bir arada olan Kekova Üçağız bölgesinde yaşıyorum. Gastronomi sektöründe yer almaktayım. Çocukluğumun yazlarının geçtiği, hayalini kurduğum yerde 2018 yılında Boynuz Ağacı adını verdiğim butik kafemi açtım. Onun dışında kariyerime çeşitli bilgiler katmak amacıyla İstanbul’da çeşitli eğitimlere katılıyorum, bir yandan da yazılar yazıyorum. İlk kitabımı Okan Üniversitesinde Gastronomi Anabilim dalında yüksek lisans yaparken kendi memleketimin topraklarından bir şeyler yapmak istediğimden “Sakarya Yemek Kültürünün İncelenmesi ve Yemek Tariflerinin Tespiti Üzerine Araştırma” isimli tez çalışmamı Gece Kitaplığı yayınevi ışığında çıkarmış bulundum. 2014’te Chef’s Culinary Academy’de profesyonel aşçılık eğitimi aldığım zamanlarda aklımda yer edinen keçiboynuzu hakkında bu yıl içerisinde Gece Kitaplığı ile beraber Türk Mutfağında Keçiboynuzundan Üretilen Gıdalar isimli kitabımı siz okur severler için yayınladım.

Benzer Tarifler