İstavrit balığını daha önce hiç fırında pişirmediyseniz mutlaka bu tarifimi deneyin derim. Eminim çok beğeneceksiniz. Çok hafif ve lezzetli oluyor. Balığın en sağlıklı hali ızgara ya da fırında yapılmış hali… Kızartma çok lezzetli oluyor evet ama maalesef ki balığın besin değerleri azalıyor kızartılınca… Sağlık açısından çok önemli olan bu güzel besinden en verimli şekilde yararlanmak isterseniz siz de bu tarifimde uyguladığım şekilde pişirebilirsiniz.
TARİFLE İLGİLİ ÖZEL NOTLARIM
Şefin Püf Noktaları
- Balıkları önden yağlamak balıkların yumuşak olmasını sağlıyor. Hem de mısır unu da yağlanmış olan balıkların üstüne daha iyi yapışmış oluyor.
- Ben alt kısmı da biraz kızarsın istediğim için yağlı kağıt kullanmadım, Borcamı yağlamayı tercih ettim. Siz dilerseniz yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırına koymama sebebim ise balıkların birden pişip kurumasını önlemek için… Yavaş yavaş pişsin ve kurumasın istediğim için soğuk fırına attım.
Nasıl yapılır
- Öncelikle balıkları güzelce temizliyor ve tek tek yıkıyoruz.
- Yıkadığımız balıkları güzelce süzülmesi için biraz bekletiyoruz.
- İyice süzülen balıkları bir kaba alıyoruz ve üzerine biraz sıvıyağ ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
- Mısır unu ve tuzu geniş bir kapta karıştırıyoruz.
- Yağladığımız balıkları,mısır ununa güzelce bulayıp, sıvıyağla yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz borcama diziyoruz.
- Balıkların üzerine tekrar sıvıyağ gezdiriyoruz ve soğuk fırına atıyoruz.
- Balıkları fırına atınca fırını alt üst ayarda 180 dereceye ayarlıyoruz. Üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çok pişmiş seviyorsanız fırında biraz daha bekletip iyice kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.


YANINA NE GİDER
Güzel bir mevsim salatası ile harika oluyor.
Faydaları, Neye İYİ GELİR
İstavrit balığının faydalarına değinecek olursak: Hormonları düzenler. Birçok insanın yaşadığı sorunlardan biri olan hormon düzensizliği, vücudu her anlamda etkileyen bir problemdir. Kolesterolü düşürür. Bağışıklığı güçlendirir. Kan akışını düzenler. Migren ağrılarına iyi gelir. Eklem rahatsızlıklarına iyi gelir. Kalbe ve hafızaya yararlıdır.